HaberlerTeknoloji

Microsoft Çin’de Linkedin’i Kapatma Kararı Aldı

Microsoft internet kullanımına çok sıkı kurallar koyulması nedeniyle Çin'de Linkedin'i yıl sonunda kullanıma kapatacağını açıkladı.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Microsoft yaptığı bir yazılı açıklamada, zorlayıcı ve her geçen gün sıkılaşan zorlu faaliyet ortamı nedeniyle Çin’de Linkedin’in yıl sonunda kapatılacağını belirtti.

Diğer bir taraftan da Linkedin, InJobs adında yeni bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama ile yine Linkedin’deki gibi başkalarıyla bağlantı kurulabilecek ama paylaşım yapma özelliğinin bulunmayacağı açıklandı.

Çin mayıs ayında Microsoft’un Linkedin kullanıcı bilgilerini ve Bing arama motorunun amacından farklı amaçlarla kullanıldığını tespit ederek, sorunun giderilmesi talebinde bulunmuştu.

Çin’de ayrıca yönetimin Youtube videolarını sansürlemesinden sonra Google da 2010 yılında arama motorunu Çin’den geri çekmişti.

LinkedIn kıdemli başkan yardımcısı Mohak Shroff, “Çin’de çok daha zorlu bir çalışma ortamı ve daha fazla uyumluluk gereksinimleriyle karşı karşıyayız.”

Firma bir açıklamada ise şunları söyledi: “Bu yılın sonlarında Çin’de LinkedIn’in yerelleştirilmiş sürümünü gün yüzüne çıkaracak olsak da, yeni stratejimizi yönlendirmek için Çin’de güçlü bir varlığa sahip olmaya devam edeceğiz ve yeni InJobs uygulamasını başlatmaktan heyecan duyuyoruz.”

Büyük Yatıştırma Politikası

LinkedIn, Çin’de faaliyet gösteren tek büyük Batılı sosyal medya platformuydu.

Linkedin 2014 yılında Çin’de faaliyete geçtiğinde, Çin hükümetinin gerekliliklerine uymayı kabul etmişti, ancak aynı zamanda ülkede iş yapma şekli konusunda şeffaf olacağına da söz vermişti.

Son zamanlarda LinkedIn, Çin merkezli web sitesinde Melissa Chan ve Greg Bruno da dahil olmak üzere birçok gazeteci hesabını kara listeye aldı.

Çin’in Tibetli mültecilere yönelik muamelesini belgeleyen bir kitap yazan Bay Bruno, Verdict’e Çin Komünist Partisinin bundan hoşlanmamasına şaşırmadığını, ancak “bir Amerikan teknoloji şirketinin yabancı bir hükümetin taleplerine boyun eğmesi karşısında dehşete düştüğünü” söyledi.

ABD’li senatör Rick Scott, LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky ve Microsoft patronu Satya Nadella’ya yazdığı bir mektupta, hareketi “büyük bir yatıştırma politikası ve Komünist Çin’e boyun eğme eylemi” olarak nitelendirmişti.

Kaynak
BBC

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu