HaberlerKripto Para

Kripto Para Borsası Coinbase’in Aylar Önce Hacklendiği Ortaya Çıktı

68 milyon kullanıcısı ile Dünya'nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase'in aylar önce hacklendiği ortaya çıktı.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Dünya’nın en popüler kripto para borsalarından birisi olan Coinbase tarafından yapılan açıklamaya göre, hackerlar en az 6.000 müşterinin hesaplarına sızarak kripto para soygunu gerçekleştirdi.

Kaliforniya Başsavcısı’nın web sitesinde yayınlanan mektubun bir nüshasına göre, siber saldırı bu yılın Mart ayı ile 20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre ise bilgisayar korsanların üçüncü taraf hesaplarına erişmek ve Coinbase borsası ile ilgilisi bulunmayan kripto para cüzdanlarına para transferi için şirketin SMS hesabı kurtarma işlemindeki bir kusurdan yararlandı.

Coinbase firmasından bir sözcü ise hataları anında düzelttiklerini ve müşteriler ile hesaplarının kontrolünü yeniden kazanmak ve kaybettikleri fonları geri ödemek adına birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Şirket, ayrıca bilgisayar korsanların hesaplara erişmek için Coinbase hesaplarıyla bağlantılı e-posta adreslerini, şifrelerini ve telefon numaralarını bilmeleri gerektiğini de belirtti.

Coinbase, bu bilgilerin şirketten alındığı ile ilgili herhangi bir kanıt olmadığını belirtti. Kripto para borsası Coinbase 100’den fazla ülkede aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şirket 68 milyon kullanıcısı ile dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde diğer kripto para borsaları Binance ve PolyNetwork gibi firmalar da hacklenme sorunu yaşadı. Hatta PolyNetwork üzerinden 600 milyon dolar değerinde kripto para hacklendi. Bu soygunda en büyük kripto para soygunu olarak kayıtlara geçmişti. Daha sonra halka açık bir şekilde yayınlanan mektup ile hacker çaldığı tutarı iade etti.

Kaynak
NTV

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu