Mühendislik Dersleri

Yazılım Mühendisliği Dersleri Nelerdir? 2023

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Bu içeriğimizde sizlere yazılım mühendisliği dersleri ve bu derslerin zorluğu hakkında bilmeniz gerekenleri derledik. İçeriğimizde yazılım mühendisliği ile ilgili bilgilendirmelere, dönemlere göre yazılım mühendisliği derslerine ve bu derslerini zorluğu ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yazılım Mühendisliği Hakkında

Yazılım Mühendisliği Hakkında

Yazılım mühendisliği trend olmasının yanında gelir seviyesinin oldukça yüksek olması da sağladığı avantajlardan birkaçıdır. Bu bölümden mezun olan birçok kişi güzel firmalarda yerini kazanabilmektedir. İstihdam olanağı yüksek bölümleri okumak herkesin isteğidir.

Yazılım mühendisliği derslerini veren tüm mezunlar, birden fazla çalışma alanları bulunur. Bu alanlar içinde banka ve finansçılık, eğitim kadrosu, akademik kariyer, birçok yazılım firmaları, hizmet sektörü, çeşitli sektördeki firmaların web sitelerini kurmak, kamu kuruluşlarında (Sözleşmeli personel alımı oldukça fazladır.), robotik kodlama, iletişim hatları bulunur.

Peki yazılım mühendisliği ve yazılım mühendisliği dersleri için yabancı dil gerekir mi? Hemen hemen her mühendislik bölümlerinde olduğu gibi yazılım mühendisliğinde de yabancı dil oldukça önemlidir. Yabancı dilinizin kesinlikle orta ve orta üstü seviyelerde olması gerekir. Çoğu üniversitenin yazılım mühendisliği için Türkçe bölümleri olsa da İngilizce bölümlerin tercih edilmesi gelişim göstermek isteyen kişiler için daha uygundur.

İlginizi Çekebilir: Yazılım Mühendisliği Maaşları

Yazılım Mühendisliği Dersleri

Yazılım Mühendisliği Dersleri Nelerdir?

Yazılım mühendisliği dersleri, dört yıllık lisans programına dahildir. Yazılım mühendisliği dersleri, her üniversitede güz ve bahar olarak yılda ikiye ayrılarak işlenir fakat her üniversiteye göre farklılıklar gösterir. Her dersin kredi, AKTS ve dönemleri açısından değişiklik gösterir. Buna rağmen belli başlı yazılım mühendisliği derslerini ve dönemlerini tablo halinde detaylı inceleyebilirsiniz.

1.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Akademik İngilizceZorunlu43
Diferansiyel Denklemler IZorunlu74
Ayrık MatematikZorunlu63
Fizik IZorunlu74
Java Programlamaya GirişZorunlu63

2.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Genel Kimya IZorunlu74
Akademik İngilizce IIZorunlu43
Diferansiyel Denklemler IIZorunlu74
Fizik IIZorunlu74
Java Nesneye Dayalı ProgramlamaZorunlu53

3.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Doğrusal CebirZorunlu63
Programlama DilleriZorunlu73
Hesaplama SistemleriZorunlu63
Veri Algoritmaları IZorunlu73
GE- ElectiveSeçmeli43

4.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Yazılım MühendisliğiZorunlu53
Yazılım Mühendisliği Analiz ve TasarımıZorunlu73
Veri Tabanı Yönetim SistemleriZorunlu74
Veri Algoritmaları IIZorunlu73
GE- ElectiveSeçmeli43

5.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Olasılık ve İstatistikZorunlu63
Yazılım Proje YönetimiZorunlu73
Türk Dili ve Edebiyatı ISeçmeli22
Departmental ElectiveSeçmeli63
Non- Departmental ElectiveSeçmeli53
GE- ElectiveSeçmeli43

6. DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Nümerik AnalizZorunlu63
Yazılım MimarisiZorunlu73
İnsan Bilgisayar EtkileşimiZorunlu63
Türk Dil ve Edebiyatı IISeçmeli22
GE- ElectiveSeçmeli43
Non- Departmental ElectiveSeçmeli53

7.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Mühendisliğin Teknik Olmayan YönleriZorunlu42
Atatürk İlke ve İnkılapları ISeçmeli22
Yazılım Doğrulama ve GeçerlemeZorunlu63
Bitirme Projesi IZorunlu11
Yaz StajıZorunlu50
Departmental ElectiveSeçmeli42
Non- Departmental ElectiveSeçmeli42
GE- ElectiveSeçmeli43

8.DÖNEM

DERS ADIZ/SAKTSKREDİ
Atatürk İlke ve İnkılapları IISeçmeli22
Bitirme Projesi IIZorunlu26
Departmental ElectiveZorunlu63
Departmental ElectiveSeçmeli63
Departmental ElectiveSeçmeli63
GE- ElectiveSeçmeli42

Yazılım mühendisliği derslerini veren her üniversitenin teknik olan ve olmayan olarak iki adet dersleri bulunur. Teknik olan dersler daha çok mesleki bilgilerden oluşur. Bilgisayar oyunları tasarımı, dil işleyici programlar, yapay zekaya giriş, kullanıcı ara yüzü hazırlama örnek gösterilebilir.

Teknik olmayan dersler sosyal hayattan uzaklaşmama ya da hobi işlerini kapsar. Girişimcilik, marka yönetimi geliştirme, çağdaş sanat, yabancı dil, sosyal sorumluluk çalışmaları, işaret dili, beden dili teorileri, salon dansları, halk dansları, tenis, voleybol, karikatür çizim teknikleri, drama, yazılımda sürdürülebilirlik çalışmaları, lider olma stratejileri derslerini içerir.

Yazılım Mühendisliği Dersleri Zor mu?

Yazılım Mühendisliği Dersleri Zor mu?

Yazılım mühendisliği, ilgilisi olduğu kişileri kendi içine çeker. Yazılım mühendisliği derslerini keşfettikçe eğlenceli bir hal ortaya çıkar. Burada tek husus, bu bölümü tercih eden kişilerin yürekten bu bölümü istemesi. Zaten ister sözel ister sayısal her bölüm için bu gerekli değil midir? Bu bölümü bitirdikten sonra yazılım mühendisliğinin yapabilmek için de bir arzu gerekmez mi?

Bazı öğrenciler son sene temelini değiştirmeye eğilim gösteriyorlar. Sözel ağırlıktan sayısal ağırlığa geçmek gibi. Bu eğilimi gösteren öğrencilerin zorlanabileceği derslerdir, yazılım mühendisliği dersleri. Yazılım mühendisliği dersleri, temel derslerde dahil olmak üzere sayısal bir bölümdür. Belli bir temel gerektirir. Bu nedenle ağırlığını değiştiren öğrenciler, yazılım mühendisliğinde çok zorluk yaşadığı görülmüştür.

Yazılım mühendisliği dersleri, ilgi ve araştırma gerektirir. Bu nedenle bitmeyen merak duygusu ve sabit iş hayatı istememe bu işe gönül verenlerin ortak özelliğidir.

Sonuç: Yazılım mühendisliği dersleri ve bölümü hakkında derlediğimiz bu içerik için sorularınızı bizlere ulaştırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu