Uzay BilimleriHaberler

Tarihin En Büyük Kuyruklu Yıldızı Dünya’ya Doğru Geliyor!

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Dünya’ya doğru gelen tarihin en büyük kuyruklu yıldızı geçtiğimiz günlerde tespit edildi ve bu yıldızıın şimdiye kadar görülen en büyük kuyruklu yıldız olduğu söyleniyor. Kuyrukluyıldız, Penn State astronomları Pedro Bernardinelli ve Gary Bernstein tarafından keşfedildi ve bu nedenle onların adını aldı.

Gökbilimciler, Bernardinelli-Bernstein kuyrukluyıldızın 62 ila 125 mil (100-200 km) uzunluğunda olduğunu ve bunun onu tipik bir kuyruklu yıldızdan 1000 kat daha büyük yaptığını tahmin ediyor. Edinburgh Üniversitesi’nden gökbilimci Colin Snodgrass, New York Times’a verdiği demeçte, “Keşfettiğimiz ve Dünya’ya yaklaşmakta olan kuyruklu yıldız kesin olarak, şimdiye kadar gördüğümüz en büyük kuyruklu yıldız” dedi.

Comet C/2014 UN271 olarak da adlandırılan tarihin en büyük kuyruklu yıldızı, görünür spektrumun kırmızı kısmındaki uzak uzay nesnelerinin görüntülerini çekmek için Şili’deki Cerro Tololo Inter-American Observatory’de (CTIO) özel bir teleskop kullanan Karanlık Enerji Araştırması’ndan (DES) elde edilen veriler sayesinde tespit edildi.

Kuyrukluyıldız Bernardinelli-Bernstein, şu anda güneşe 2014’te DES tarafından ilk kez görüntülendiği halinden çok daha yakın. Gökbilimciler, kuyruklu yıldızın 2031 yılında Güneş’e en yakın noktaya ulaşacağını tahmin ediyor. Yine de bunun bir tahmin olduğunu hatırlatmakta fayda var, konu gök cisimleri olunca kesin bir kanıya varmak neredeyse imkansız.

Uzman araştırmacılar, kuyruklu yıldızı gözlemleyebilmek için iyi bir amatör teleskopa ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

Bernstein keşfedilen bu yıldız için, “Belki de şimdiye kadar görülen tarihin en büyük kuyruklu yıldızı, ve biz bu yıldızı keşfetme ayrıcalığına sahibiz çünkü bu gök cismini gittikçe yaklaşırken ve ısındıkça evrimleşmesini izleyebilecek kadar erken yakaladık”, şeklinde konuştu.

DES’in amacı, milyonlarca galaksiyi tüm gökyüzünün sekizde biri boyunca haritalamaktır.

Kaynak
Interesting Engineering

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu