MühendislikHaberler

Mühendis, 3.000 Parça ile Kendiliğinden Fırlayan Minyatür Hız Treni İnşa Etti!

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Bazen çok heyecan verici bir projeyle karşılaşırsınız ve onu tüm dünya ile paylaşmak istersiniz. Dan Fritsche’nin minyatür 3D baskılı hız treninde de durum böyle! Yaklaşık 3.000 parçalık projenin oluşturulması 900 saat sürdü ve Fritsche bu mühendislik harikasını nasıl ortaya çıkardığını basınla paylaştı.

Fritsche, treni prototipleyerek yola çıktı, amaç onu en başından işlevsel hale getirmekti, ancak bu stratejinin daha sonra açıklayacağı gibi sakıncaları vardı. Fritsche, IE’ye verdiği demeçte, tasarımının üç kez baştan yapıldığını anlattı ancak sonunda, “Tam boyutlu bir trenin yapısını küçültmenin ve gereken tüm serbestlik ve açıklık derecelerini korumanın en iyi yolunu bulabildim” dedi.

Onun için bir sonraki adım, kısa ve basit bir düzen oluşturmaktı.

Mühendis bu adımı bu ifadeleri kullanarak anlattı: “NL2’de bir düzen tasarlayıp yerleştirdikten sonra, spline koordinatlarını dışa aktardım ve bunları her şeyi elle modellediğim Fusion 360’a aktardım. Bunların hepsi nispeten basitti, ancak son derece zaman alıcıydı.”

Fritsche, projesine başlamadan yaklaşık bir yıl önce fırlatma mekanizmasının prototipini yaptığını ve tüm 3D modelleme süreci boyunca, parçaları yazdırdığını konuşmasına ekledi.

Kalan son şey hepsini otomatikleştirmekti, bu yüzden hareketin gerekli olduğu her yere mikro servo motorlar yerleştirildi. Ardından, mühendisin bir arkadaşımın yardımıyla fırlatma mekanizmasını, frenleri, istasyon kapılarını ve sürüşü çalıştırmak için basit bir kod yazıldı. Fritsche’nin belirttiğine göre lastikler kodu yazmanın en zorlu kısmıydı. 

Fritsche’nin şimdi gelecekteki 3D baskılı hız treni tasarımcıları için bazı tavsiyeleri var: “Kesinlikle süreci yavaş yürütmenizi ve işlevsel bir modelle hemen uğraşmamanızı öneririm. Küçük küçük başlayın ve sağlam bir 3D modelleme temeline sahip olduktan sonra statik bir tren ve ray tasarımı ile ilerleyin.”

Fritsche, Iowa Eyalet Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği mezunu ve şu anda projesinin arkasındaki sürece daha derinlemesine bir bakış sunacağı bir web sitesini kurma üzerine çalışıyor, ayrıca tasarımlarını paylaştığı bir Instagram hesabı ve bir YouTube kanalı var.

Kaynak
Interesting Engineering

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu