Malzeme BilimiBilimElektrikEnerjiHaberler

MIT Mühendisleri Minik Karbon Parçacıklarını Kullanarak Elektrik Üretiyor

MIT Mühendisleri, etrafına temas eden sıvı ile etkileşime giren küçük karbon parçacıkları ile elektrik üretmenin bir yolunu buldular.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) mühendisler, etraflarındaki sıvı ile etkileşime girerek akım üretebilen minik karbon parçacıklarını kullanarak elektrik üretmenin yeni bir yöntemini keşfettiler. Bu devrim niteliğindeki yaklaşım, potansiyel olarak mikro veya nano ölçekte güç sağlamak için kullanılabilir.

Nature Communications dergisinde organik bir çözücü olarak tanımlanan sıvı, elektronları parçacıklardan emerek kimyasal süreçleri yürütmek için de kullanılabilecek bir akım yaratıyor. Araştırmacılar, bu elektrik akımının kimya endüstrisinde oldukça önemli olan ve alkol oksidasyonu olarak bilinen organik bir kimyasal reaksiyonu yürütmek için de kullanılabileceğini gösterdiler.

Araştırmacılar, bir gün hastalıkların teşhisi için veya çevresel sensörler olarak kullanılabilecek küçük ölçekli robotlar geliştirmeye şimdiden başladılar.

MIT’de Kimya Mühendisliği Profesörü olan baş yazar Michael Strano, karbon nano tüplerin, insan saçından daha ince ama çelikten daha güçlü olan içi boş tüplerin üretebileceğini keşfetti. Adına ise “termogüç dalgaları.” dendi.

Araştırmacılar, bu nano tüpün bir kısmının teflon benzeri bir polimerle kaplanmasının, elektronların kaplanmış kısımdan kaplanmamış kısmına akmasına izin veren bir dengesizliğe neden olduğunu ve böylece bir elektrik akımı oluşturduğunu keşfettiler.

Minik Karbon Parcaçıklarının Enerji Potansiyeli

Araştırmayı yürütmek ve elektrik üreten parçacıklar geliştirmek için ekip, karbon nano tüpleri öğütüp kağıt benzeri bir malzemeye dönüştürdü ve daha sonra bu mikroskobik parçacıkları kesmeden önce bir tarafı teflon benzeri bir polimerle kapladılar.

Toplamda 250 mikrona 250 mikron boyutlarında parçacıklar oluşturdular ve bu parçacıklar organik bir çözücüye daldırıldığında çözücü parçacıkların yüzeyine yapışıp elektronlarını almaya başladılar.

Strano, çalışmayı “Biz çözücüye daldırdığımız elektronları alıyoruz ve sistem elektronları hareket ettirerek dengeyi sağlamaya çalışıyor,” diye açıkladı. Bu şekilde parçacıklar mevcut formlarında parçacık başına yaklaşık 0,7 volt elektrik üretebiliyor.

Strano, başlangıç ​​malzemesi olarak sadece karbondioksit kullanarak polimerler oluşturmak için bu tür enerji üretimini kullanmayı hedeflediğini söyledi. Oldukça heyecan verici bir proje olan parçacıklarla elektrik üretimi, şimdiden bilim insanlarını heyecanlandırmayı başardı.

Kaynak
Interesting Engineering

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu