Amerika’nın En Büyük Bankası JP Morgan, Müşterilerine Kripto Erişimi Sağlıyor!
Amerika’nın en büyük bankası olan JP Morgan Chase, şimdi zengin müşterilerine kripto ürünleri sunuyor. Business Insider tarafından erişilen dahili bir notta banka, varlık danışmanlarıyla 19 Temmuz 2021’den itibaren beş kripto para birimi ürünü için alım ve satım siparişi alabileceklerini bildirdi.
Bu, bankanın Başkan ve CEO’su Jamie Dimon’un 2017’de ‘dolandırıcılık’ olarak adlandırdığı kripto para birimi konusundaki pozisyonundan sonra banka için büyük bir değişiklik olacak. O zamandan beri banka, kripto para birimleri olmasa da en azından blockchain teknolojisine karşı duruşunu yumuşatıyordu. Örnek olarak, 2019 yılında banka, blockchain teknolojisini kullanarak JPM Coin’i piyasaya sürdü ancak buna kripto para birimi demeyi reddetti. Bunun yerine, dünya genelinde 7×24 gerçek zamanlı değer hareketini kolaylaştırmak için ‘Dijital Para’ takma adını kullandı.
Bu yılın başlarında ise, bankanın kripto ürünleri ticareti yapmak isteyen zengin müşterilerinin baskısı altında ezildiğine inanılıyor. Bu nedenle banka, son hamlesinde danışmanlarının müşterileri için beş kripto ürünü alıp satmasına izin verdi. Politikadaki bu değişiklik, ister banka tarafından tavsiye edilmiş olsun, isterse Chase uygulamasını kullanarak ticaret yapanlar olsun, tüm müşterileri için geçerlidir.
Osprey Funds’ın kurucusu ve CEO’su Greg King, Forbes’a verdiği demeçte, “JPMorgan varlık platformuna dahil olmaktan heyecan duyuyoruz,” dedi.
Dimon’un görüşleri ise bu süre içinde değişmemiş gibi görünüyor. ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinin Mayıs ayında yaptığı sanal duruşmada, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin herhangi bir varlık tarafından desteklenmediği konusundaki tutumunu yineledi.
Küresel hükümetler kripto para birimlerini kabul etmek ve yasaklamak arasında bölünmüş durumdayken, Elon Musk gibi girişimciler, kullanımlarındaki enerji tüketimi endişelerinden sonra bile bunları ödeme şekli olarak kabul ediyor. Bu nedenle kripto para dünyasındaki çekişmelerin ne zaman bir sonuç vereceği hala bilinmezliğini koruyor diyebiliriz.