KPSS

KPSS Ön Lisans Matematik Konuları ve Soru Dağılımı 2022

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

KPSS Lisans ve Ön Lisans ile ilgili hazırladığımız yazı serimizde bu içeriğimiz ile KPSS Ön Lisans Matematik Konuları ve Soru Dağılımı ile ilgili olarak bilmeniz gerekenleri derdik. Yazı boyunca okuyucular için çeşitli anlatımlarda bulunuldu. Keyifli okumalar dileriz.

KPSS Ön Lisans Matematik Konuları Nelerdir?

Matematik ister denizcilikte ister bir çöp toplama işçisinde… Hangi meslek olursa olsun geçerliliğini korur, önemini kaybetmez. KPSS Ön Lisans Matematik Konularını aşağıda maddeler halinde listeledik.

  1. Matematik İçerisinde Yer Alan Temel Kavramlar/ Temel İşlemler
  2. Basit eşitsizlik ve Mutlak Değer İşlemleri
  3. Üslü Sayılar ve Üslü Sayıların Çeşitli Soru Kalıpları
  4. Köklü Sayılar ve Kökünden Ayırma İşlemleri
  5. Olasılık ve Olasılık Problemleri
  6. Oran/Orantı ve Problemleri
  7. Problemler (Sayı, Kesir, Faiz (Bileşik/ Basit), Havuz, Karışım, Yüzde, Yaş, İşçi)
  8. Fonksiyon ve Kümeler
  9. Permütasyon- Kombinasyon (Seçme ve Sıralama) ve Problemleri
  10. Çarpanlara ayırma Soru Modelleri
  11. EBOB-EKOK
  12. İstatistikler ve İstatistiklere Dayalı Grafik Problemleri
  13. Matematik İçerisinde Sayısal Mantık

Matematiği en az bir kere karşılaşmış olanlar, birçok nedeni öne sürülerek matematiği sevenler ve matematiği sevmeyenler olarak ayrılır. Matematiği seven ya da sevmeyen birçok insanın birleştiği nokta ise KPSS’dir.

KPSS kişilerin geleceğini etkileyen bir süreç olduğu için çalışanı çok insan bulunur. Tüm Türk halkını kapsayan bu sınavda puanlama gerçekleştirilirken matematik, ağırlığı en yüksek olan alanlardan biridir. Bu nedenle seven, sevmeyen birçok insanın buluşma noktasıdır.

KPSS Ön Lisans Matematik Soru Dağılımı

KPSS Ön Lisans Matematik Soru Dağılımı

Matematik, dünya üzerinde adını tarihlere kazımış olan Fatih Sultan Mehmet, Piri Reis, Pisagor gibi pek çok insanın hem fikir kaynağı olmuş hem de gerçekleştirecekleri planlarda aracı niteliği taşımıştır. İnsanın tüm hayatı boyunca karşılaştıklarına bir anlam kazandıran matematiğin, tabi ki sorulması doğru kapsamdadır.

KPSS ön lisans matematik konularının önemli olduğu gibi KPSS ön lisans matematik soru dağılımı 2022 de çok önemlidir. KPSS ön lisans matematik soru dağılımı 2022 kısmına dair teorik olarak birçok soru ile karşılaşmaktayız.

KPSS Ön Lisans Matematik Yıllara göre Soru Dağılımı 2022 bilgileri bir tablo içerisinde derleme olarak sizlere sunuldu. Değerli memur adaylarına yardımcı olabilmek amacı ile konuların farklı 3 yıla göre soru sayı ağırlıklarını kapsayacak şekilde hazırlandı.

MATEMATİK KONULARI202020182016
Matematik İçerisinde Yer Alan Temel Kavramlar/ Temel İşlemler21
Basit eşitsizlik ve Mutlak Değer İşlemleri122
Üslü Sayılar ve Üstlü Sayıların Çeşitli Soru Kalıpları122
Köklü Sayılar ve Kökünden Ayırma İşlemleri221
Olasılık ve Olasılık Problemleri212
Oran/Orantı ve Problemleri11
Problemler (Sayı, Kesir, Faiz (Bileşik/ Basit), Havuz, Karışım, Yüzde, İşçi, Yaş)788
Fonksiyon ve Kümeler112
Permütasyon- Kombinasyon (Seçme ve Sıralama) ve Problemleri12
Çarpanlara ayırma Soru Modelleri221
EBOB-EKOK333
İstatistikler ve İstatistiklere Dayalı Grafik Problemleri212
Matematik İçerisinde Sayısal Mantık323

KPSS Ön Lisans Matematik Alanına Nasıl Çalışılır?

KPSS Ön Lisans Matematik Alanına Nasıl Çalışılır

Peki KPSS Ön Lisans Matematik Konularına Nasıl Çalışılır? Elbette ki matematiğin sadece bir adet çözüm yolu bulunmaz. Hiç temeli olmayan biri için bile çeşitli işlemler yer almaktadır. KPSS ön lisans matematik soru dağılımı 2022 her KPSS öğrencisinin merak ettiği bir husustur. Bu nedenle aşağıda merak edilenlere değinildi.

KPSS ön lisans matematik konularına çalışırken yapabileceğiniz işlem adımlarını anlamak ve sonrasında işlemleri kendinizce uyarlayabilmektir. Bunun içinde çok soru çözmek gerekir. Her soru çözümü için harcadınız zaman ve emek size net olarak geri dönecektir.

Teşbihte hata olmaz deyimi gibi matematikte hata olmaz demek istiyorum. Matematik içerisinde tabi ki hatalarımız oluyor ama matematiğin kendisinde hata olmaz. Bir sorunun birden fazla çözüm metodu bulunur. Bu metotlara ulaşmak soru ve zaman gerektiren husustur.

  1. Soru çözümü yaptıkça zaman içerisinde aynı kalıptaki sorularla sıkça karşılaşacaksınız. Bu soruları her seferinde farklı şekilde çözümünü keşfedeceksiniz ya da aynı çözüm yolundan ilerleyerek hiç işlem yapmadan bile kafanızda çözüme ulaşacaksınız.
  1. Matematik için bir tüyo verelim. Matematik soru çözümlerini farklı hocalardan dinlemenizi tavsiyeler arasında bulunur. Her hocanın soru çözümü farklı olacağından daha geniş çapta metotlar geliştirirsiniz ya da kendi metodunuzu bulursunuz.

KPSS Ön Lisans Matematik Konularını sizlere gerekli ipuçları ve bilmeniz gereken tüm bilgileri verdik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu