En İyi Mobil Mühendislik Uygulamaları
Akıllı telefonlar hayatımıza öyle bir giriş yaptı ki tabiri caizse neredeyse onlarla uyur onlarla uyanır olduk Günümüzde, sadece bir iletişim aracı olmaktan çıkan akıllı telefonlar önemli bir araç ve vücudumuzun bir parçası gibi oldu diyebiliriz. Akıllı telefonların bu kadar popüler olmasının en büyük nedeni ise uygulamaların kullanışlılığı ve her gün mevcut uygulamalara yenilerinin eklenmesidir. Aynı zamanda çoğu mühendisin çok işine yarayan mühendislik uygulamaları da artık akıllı telefonlarda etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu yazımızda ise mühendislerin hayatını kolaylaştıran en iyi mobil mühendislik uygulamalarını sizler için derledik. Gelin hep birlikte bu uygulamaları inceleyelim.
Akıllı Telefonlar için Mühendislik Uygulamaları
10. AutoCAD 360
Bir mühendis iseniz, günlük hayatınızda AutoCAD’in herhangi bir sürümünü kullanıyor olmanız kuvvetle muhtemeldir. AutoCAD bir tasarım yazılımı olup, fikirlerinizi tasarım haline getirmenizi kolaylaştırır ve AutoCAD 360 ise mobil versiyonu olup başarılı bir mobil mühendislik uygulamaları arasından en popüler olanıdır. Bu uygulama DWG ve DXF formatındaki tasarım dosyalarını cep telefonunuzda veya tabletinizde görüntülemenizi ve üzerinde değişiklikler yapabilmenize olanak sağlar. Harika mühendislik uygulamaları ndan birisi olan bu uygulama çeşitli meslekler için çok kullanışlı olabilir: proje yönetimi, elektrik mühendisliği, makine mühendisliği, mimarlık vb. Çevrimiçi olarakta kullanabileceğiniz en iyi mobil mühendislik uygulamaları ndan birisidir.
Bu uygulama hem App Store hem de Google Play Store da mevcuttur.
9. Engineering Unit Converter
Birim dönüşümleri kafanızı en çok yoran şeylerden birisi olabilir. Mobil mühendislik uygulamaları arasında önemli bir yere sahip olan bu uygulama sayesinde tek bir dokunuşla birimleri rahatlıkla dönüştürebilirsiniz. Kullanıcılar, uzunluk, enerji, entropi, elektrik yükü vb. kategorilerden istedikleri birimleri seçerek birimler arası dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirler.
Bu uygulama hem App Store hem de Google Play Store da mevcuttur.
8. Steel Profiles
Mühendislik uygulamaları içerisinde özellikle malzeme,makine ve imalat mühendislerinin işine yarayacak uygulamalardan birisi olan bu uygulama çelik profiller hakkında bir dizi derlenmiş bilgileri barındıran çelik profil kütüphanesidir diyebiliriz. Önceden tanımlanmış olan parametrik (dairesel, dikdörtgen, H, I, U) ve serbest biçimli profillerin bilgilerine kolaylıkla ulaşmanızı sağlar. Kullanıcılar ölçü birimi olarak metrik veya ingiliz ölçü birimi seçebilirler. Ayrıca Avrupa, Amerika, Kanada, Rusya, İngiltere, Avustralya ve Japonya da dahil olmak üzere bu bölgelerde kullanılan çelik profiller içerisinde bulunmaktadır.
Bu uygulama hem App Store hem de Google Play Store da mevcuttur.
7. RealCalc Plus
Bu uygulama, özel birim tanımlarını içerisinde barındıran, birçok işleve sahip olarak tasarlanmış bilimsel bir hesap makinesidir. Derece, dakika, saniye, kesir hesapları, birim dönüştürme ve sabit değerler gibi ekstra fonksiyonları bile uygulama içerisinde mevcuttur.
Mühendislik uygulamaları arasında tüm mühendislerin telefonlarında bulunması gereken bu uygulama hem tarih hem de hafıza özelliğine sahiptir ve ikili, sekizli ve on altılık sistemleri hesaplamayı da desteklemektedir. Uygulamanın tasarımcıları uygulama içerisine 12 basamaklı bir ekranın yanı sıra derece, radyan ve gradyan da trigonometri işlevlerini de dahil etmişlerdir. Ayrıca uygulamada bir PRN ve cebirsel mod da mevcuttur.
Bu uygulama sadece Google Play Store da mevcuttur. App Store kullanıcıları için ise PCalc’ı önerebiliriz.
6. Engineering Professional
Bu uygulama ile birlikte kimya, inşaat, elektrik, çevre, hidroloji ve makine mühendisliğinde kullanılan formüller parmaklarınızın ucuna kadar gelir. Mühendislik uygulamaları arasında etkin olarak kullanılan bu uygulama içerisinde 650’den fazla formül ve dahası 100’den fazla da formül dönüşümleri bulunmaktadır. Ayrıca uygulama içerisinde istediğiniz formülü e-posta yoluyla gönderebilir ve favori uygulamalarınızı da kaydedebilirsiniz.
Bu uygulama sadece App Store da mevcuttur. Google Play Store kullanıcıları için ise Engineering Wise’ı önerebiliriz.
5. Roambi Analytics
Tam olarak bir mühendislik uygulaması olmasa da, Roambi Analytics harika ve kullanışlı bir uygulamadır. En iyi mühendislik uygulamaları arasında göstermemizin sebebi de uygulamanın veri dosyalarını paylaşmak için kullanılmaktadır. Aynı zaman da raporlama ve tablolar oluşturmak için de kullanışlı ve popüler bir uygulamadır. Excel, Google e-Tablo, vb. programlar üzerinde oluşturulan verileri içeri aktarabilir ve bu aktardığınız verileri grafikler ve tablolar haline getirebilirsiniz.
Uygulama her ne kadar ücretsiz olsa da, tüm avantajlarından yararlanabilmek için bir Roambi hesabına ihtiyaç duymaktadır.
Bu uygulama hem App Store hem de Google Play Store da mevcuttur.
4. TurboViewer
Bu uygulama, kullanıcıların 2D ve 3D modellemeler üzerinde çalışmasını, düzenlemesini ve bu modelleri paylaşabilmesine olanak tanıyan mühendislik uygulamaları arasında yıldızlı bir uygulamadır. Kullanıcılar, geometrik şekiller, çizgiler ve metinler ekleyerek modeller üzerinde düzenlemeler yapabilirler. Ayrıca ekran üzerinde kaydırma ve yakınlaştırma da yapılabilir. En önemli özelliği ise düzenlemiş olduğunuz modelleri diğer TurboViewer kullanıcıları ile paylaşabilirsiniz.
Bu uygulama sadece App Store da mevcuttur.
3. Basic Engineering Dictionary
Bu program seçtiğimiz mühendislik uygulamaları arasında en iyi eğitici uygulamadır. Mühendislik terimleri, denklemler ve formülleri içerisinde barındıran kapsamlı bir sözlük uygulaması olan bu mühendislik uygulamasında 8.000’den fazla terim bulunmaktadır. Ayrıca, kullanım kolaylığı açısından favori terimlerinizi seçip hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Uygulama içerisinde ayrıca bir bilgi yarışması da bulunmaktadır bu sayede kullanıcılar kendilerini test ederek öğrendiklerini pekiştirebilirler. Diğer güzel bir özelliği ise günlük rastgele bir terimi kullanıcılara bildirim olarak sunmaktadır.
Bu uygulama hem App Store hem de Google Play Store da mevcuttur.
2. Engineering Codes & Standarts
Mühendislik uygulamaları listemizde ikinci sırada olan bu harika uygulama, mühendislik tasarım kodlarına ve standartlarına hızlı bir erişim sağlamak ve kılavuzluk etmek amacıyla tasarlanmıştır. Kullanıcılar, ilgili kodlar ve standartların yanı sıra bir kodun kısa bir özetini de görüntüleyebilir. Bu uygulama daha çok makine, inşaat ve elektrik mühendisliği ile ilgili bilgileri içermektedir. Uygulamanın bir diğer özelliği ise kullanıcıların şikayetlerine ve yaşadığı problemlere karşın uygulama geliştiricisinin hızlı cevap verebilmesidir.
Bu uygulama sadece Google Play Store da mevcuttur.
1. Build a Bridge
Bu uygulamadan önce bahsetmiş olduğumuz mühendislik uygulamaları listemize profesyonel özelliklerinden dolayı girmişti. Ancak bu uygulamamız ise eğlence amaçlı bir uygulamadır. Gün içerisinde çalışırken dinlenmek için vermiş olduğunuz molalarda ayırabilecek birkaç dakikanız var mı? Eğer var ise bu uygulamayı telefonunuza yüklemelisiniz. Basit bir arayüz ile 2D olarak köprünüzü oluşturun ve daha sonra 3D’ye geçerek köprünüzün dayanıp dayanmadığını test edin.
Bu uygulama hem App Store hem de Google Play Store da mevcuttur.
Seçtiğimiz bu mühendislik uygulamaları size günlük hayatta ve işinizde çok işinize yarayacaktır. Listede yer vermediğimiz başka mühendislik uygulamaları varsa yorum olarak belirtirseniz seviniriz.
Mühendislik sektöründeki insanlar için çok faydalı ve pratik uygulamaların özetlendiği iyi bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık
çok kasma böyle seo yapılmaz