Haberler

Çin için Tasarlanmış Muhteşem Yüzen Kule!

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Sou Fujimoto Architects, Shenzhen’in Qianhaiwan bölgesinde, son zamanlarda muazzam kentsel ve mimari gelişmeler yaşanmasını sağlamıştı. Düzenledikleri simgesel kule tasarımı yarışmasından sonra, devasa bir yüzen kule fikri ortaya çıktı.

New City Center Landmark yarışmasının jürileri, “21. yüzyılda yeni bir ‘kule’ ne anlama geliyor?” ve “Bir kule dikkat çekmeye devam ederken nasıl gelişebilir?” sorularını ele almak üzere tasarlanan yüzen su kulesi için Sou Fujimoto Architects’ e birincilik ödülünü layık gördüler.

Çin için Tasarlanmış Muhteşem Yüzen Kule!

Bahsedilen kule 880 feet (268 metre) boyunda ve üst bölümde güçlü bir yatay düzlem ile birleştirilen ve alçaldıkça yavaş yavaş kaybolarak havada yüzüyor izlenimini veren 99 ayrı kule benzeri parçadan oluşuyor.

Aynı zamanda tek bir kule olan tasarım harikası “çeşitlilik çağında toplumların geleceğini” simgeleyen bir yapı olma niteliği taşıyor.

Çin için Tasarlanmış Muhteşem Yüzen Kule!

Kule çoğunlukla çelik, karbon fiber, ve betondan, gerilim kablolarına sahip çevreye yakın konumdaki çelik makas sistemi ile yapılacak şekilde tasarlanmıştır. Merkezi bir çekirdek, körfeze akan suya benzeyen gerilim kablolarını bir arada tutarak tüm kulenin temelini oluşturuyor.

Çin için Tasarlanmış Muhteşem Yüzen Kule!

Tasarım harikası yüzen kule kablolarının içinde bir gözlem güvertesi, sergi alanı, restoran ve kafeye ev sahipliği yapmaktadır. Üst güverte, deniz seviyesinden 880 feet (268 metre) yükseklikten şehrin ve körfezin güzel manzarasının görülebileceği bir sosyal merkez olarak hem ziyaretçilere hem de yerlilere hitap eden sergiler için kullanılıyor.

Çin için Tasarlanmış Muhteşem Yüzen Kule!

Yapısal olarak sağlam ve abartısız yapı malzemesini karmaşık dünyamızın mikrokozmozmasıyla birleştiren Sou Fujimoto Architects’in tasarımı, sürekli gelişen bir şehrin manzarası için oldukça mükemmel diyebiliriz. Yine de kentsel yaşam ve mimarinin geleceğine bir bakış sağlayan tek yapı elbette bu değil. Örneğin, Çin’de, BIG adlı Danimarkalı bir mimarlık stüdyosu geçen ay “O-Tower” adlı bir bina için tasarımlarını yayınladı.

Kaynak
Interesting Engineering

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu