Alüminyum Levha Nedir? Avantajları ve Fiyatları
Bu içeriğimizde size alüminyum döküm, alüminyum levha ve alüminyum ürünler hakkında bilmeniz gerekenleri derledik.
Alüminyum Döküm Nedir?
Alüminyum döküm aslında döküm yöntemlerinden bir tanesidir. Demir döküm, Çelik döküm gibi döküm çeşitleriyle birlikte Alüminyum Döküm de en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Aslında yapılan işlem önce eritilen metalin sürecin sonunda ne elde etmek isteniyorsa ona uygun bir kalıba konularak işletilmesidir. Alüminyum döküm hakkında daha detaylı bilgi almak için yazının sonunda yer alan “Serial Metal” websitesini inceleyebilirsiniz.
Alüminyum Levha Avantajları Nelerdir?
Alüminyum düşük bir yoğunluğa sahiptir. Bu sayede ambalajlama, nakliye, üretim, montaj ve bakım aşamalarında büyük ölçüde tasarruf sağlamaktadır. Alüminyum levha ve sac şeklinde kullanılabildiği gibi çubuk, boru, plaka, profil şeklinde kullanımı da mevcuttur.
Alüminyum doğayla barışık bir elementtir. Geri dönüşüm sistemi olarak kolayca tekrar dönüştürülebilir özelliğe sahiptir. Alüminyumu özelliğinden hiçbir kalite kaybı yaşamadan tekrar istenilen ürün olarak kullanılabilir.
Alüminyum yüksek ısılara kadar iletkenliğe sahiptir. Dolayısıyla kalıp işlemlerinde bozulma görülmez. Hafif olması hem üretimde zaman tasarrufu hem de nakliye, ambalajda büyük bir kolaylık sağlamaktadır.
Alüminyum Levha ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.
Alüminyum Levhaların Fiyatları nelerdir?
Alüminyum sacların fiyatları kalınlıklarına göre farklılıklar gösterse de 2022 yılı için kilogramı 100 TL’den başlamakta ve marka, modele göre değişiklik göstermektedir.
Alüminyum plakaların fiyatları kalınlıklarına göre farklılıklar gösterse de 2022 yılı için kilogramı 155 TL’den başlamakta ve marka, modele göre değişiklik göstermektedir.
Hurda alüminyum levhanın kilogramı 2022 yılı için 37 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaktadır.
Alüminyum Ürünler İnsan Sağlığına Zararlı Mı?
Alüminyum mat bir gümüşi bir renge sahiptir. Havaya maruz kaldığından dolayı ince bir oksit tabakasından dolayı bu renk ortaya çıkmaktadır. Alüminyum zehirleyici bir özelliği yoktur. Manyetik değildir ve kıvılcım, ateş çıkarmaz.
Araştırmalara göre bir yetişkin 5-15 mg alüminyum tüketmektedir. Bununla birlikte vücuda alınan alüminyum vücuttan kolaylıkla atılabilmektedir. Dünya sağlık örgütüne göre sağlıklı bir insan günlük maksimum 50 mg alüminyumu sindirebilir. Alüminyum levhalardan yapılan ürünlerde bu miktarın çok altında olduğu için gün içerisinde birkaç kez kullanılan alüminyum ürünlerden yapılan tüketim insan sağlığına bir zararı bulunmamaktadır.
Alüminyum folyolar kullanım şekli olarak direk besinle temas edilerek ısıtılırsa çok fazla oranda besine alüminyum geçişi olacaktır. Dolayısıyla bu insan sağlığında zarar teşkil edebilmektedir. Bunun yanında soğuk şekilde besine temas eden alüminyum ürünler bir zarar teşkil etmemektedir.
Alüminyum Disk Nedir?
Alüminyum diskler, mutfak eşyası sektöründe ısı iletiminin önem arz ettiği ürünlerde üzerlerine teflon veya emaye kaplamak suretiyle kullanılmaktadır. Yine aydınlatma ve tencere imalatlarında önemli bir yerde olan alüminyum diskler birçok sektörde derin çekme ve sıvamalık olarak kullanılmaktadır.
Aynı zamanda kimya, tıp, kültür ve eğitim, otomobil parçaları, elektrikli ev aletleri, yalıtım, makine imalatı, otomotiv, havacılık, askeri sanayi, kalıp, inşaat, baskı sektörlerinde de alüminyum disk kullanılabilmektedir.
Kaynakça : https://www.serialmetal.com