ElektronikHaberlerTeknoloji

En Yüksek Hızlı Mikroçip Geliştiriliyor!

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Mobil teknolojiye yönelik yıldırım hızında artan talebi karşılamak için her yıl teknoloji devleri, önceki modellere göre daha uzun ömürlü pil gücüne sahip, daha hızlı, daha güçlü cihazlar yaratıyor. Apple ve Samsung gibi şirketlerin bunu her geçen yıl mucizevi bir şekilde başarabilmesinin en önemli nedeni, dünyanın her yerinden mühendislerin ve araştırmacıların, yüksek hızlar sunan, giderek daha fazla güç tasarrufu sağlayan en yüksek hızlı mikroçipler tasarlamalarıdır.

Bu amaçla, Brigham Young Üniversitesi’ndeki bir ekip tarafından yönetilen araştırmacılar, dünyanın en güç verimli yüksek hızlı, analogdan dijitale dönüştürücü (ADC) mikroçipini oluşturdu. ADC, analog sinyallerini (radyo dalgası gibi) dijital sinyale dönüştüren hemen hemen her elektronik ekipmanda bulunan küçük bir teknoloji parçasıdır. BYU yapımı olan ADC ise, şu anda küresel olarak mevcut olan en yüksek güç verimliliğine sahip çip olarak bir rekora imza atmıştır.

En Yüksek Hızlı Mikroçip Teknolojide Çığır Açabilir

Baş araştırmacı Chiang’ın karşılaştığı temel zorluktan bahsedecek olursak bu da, iletişim sistemi cihazlarındaki artan bant genişliğinin daha fazla güç tüketen devreler anlamına gelmesidir. Chiang ve ekibi, ADC devresinin, ADC’nin tam tersi olan dijitalden analoğa dönüştürücü olan merkezi bir parça olan DAC olarak adlandırılan önemli bir kısmına odaklanarak bu sorunu çözmek adına yola çıktılar. Bunun için, önyüklemeli bir anahtar kullandılar ve anahtarın bağımsız olarak optimize edilebileceği bir ikili yol yaparak onu geliştirdiler. Bu yöntem sayesinde de hızı arttırmayı başardılar.

Chiang, “Çipin teknolojisini BYU’da kanıtladık ve bu özel tekniğin etkinliği hakkında hiçbir sorun yok” dedi. ” Diğer uzmanlara göre de, bu çalışma gerçekten mümkün olanın sınırlarını zorluyor ve tüketiciler için pek çok kolaylık sağlıyor.

Tasarımın sağlayacağı artılara bakacak olursak, bu çip sayesinde Wi-Fi bağlantınız daha iyi hale gelecek ve daha güçlü yükleme, indirme hızlarına sahip olacaksınız. Ayrıca çipi kullanarak pil ömrünüzü de önemli bir ölçüde geliştirebileceksiniz. Chiang, ADC için diğer olası uygulamaların otonom araçları (bir ton kablosuz bant genişliği kullanan), gözlük veya akıllı kontakt lensler gibi akıllı giyilebilir cihazları ve hatta implant edilebilir cihazlar gibi şeyleri içerdiğini söyledi.

Kaynak
Tech Explore

Elif YILMAZ

Ben Elif Yılmaz, Mühendistan platformunda aktif olarak editör, SEO editörü ve SEO uyumlu metin yazarı olarak görev yapmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu