Eğitim

DGS Mühendislik Taban Puanları (2024)

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi Google Haberler'den takip edin!

Mühendistan Google News

Bu yazıda pek çok kişinin merakla beklediği DGS mühendislik taban puanları hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz.

Açılımı Dikey Geçiş Sınavı olan DGS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM) meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişyapması için düzenlenir. Dikey geçiş sınavıyla ön lisans programlarından mezun olan kişiler lisans programlarına geçiş yapar. Dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılır. Her yıl sadece bir kez düzenlenir.

Dikey geçiş sınavında sözel ve sayısal sorular vardır. Dikey geçiş sınavı sadece 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar içindir. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma koşulu aranmaktadır.

DGS Makine Mühendisliği Taban Puanları

DGS mühendislik taban puanları arasında puan aralığı en çok merak edilen bölüm makine mühendisliğidir. İş olanakları fazla olan bu bölümün lisans programlarına pek çok kişi DGS ile geçiş yapmak ister. Bu mühendislik bölümünün taban puanı maksimum 357, minimum 256’dır.

DGS İnşaat Mühendisliği Taban Puanları

DGS inşaat mühendisliği taban puanları üniversitenin vakıf ya da kamu olmasına göre değişiklik gösterir. DGS inşaat mühendisliği taban puanı en düşük 260, en yüksek 342’dir.

DGS Elektrik Elektronik Mühendisliği Taban Puanları

DGS Elektrik Elektronik Mühendisliği Taban Puanları

DGS mühendislik taban puanları arasında puan aralığı en sık merak edilen bölümlerden birisi de elektrik-elektronik mühendisliğidir. Bu bölümün taban puanları en yüksek 361, en düşük 249’dur.

DGS Mekatronik Mühendisliği Taban Puanları

DGS aracılığıyla mekatronik mühendisliğine geçiş yapmak isteyenlerin bilmesi gereken puan aralığı ise en düşük 254, en yüksek 356’dır.

DGS Enerji Sistemleri Mühendisliği Taban Puanları

Yenilenebilir enerjinin ön plana çıkmaya başlamasıyla çoğu kişinin ilgi duyduğu enerji sistemleri mühendisliği DGS taban puanı minimum 251, maksimum 305’dir.

DGS Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları

Çoğu kişinin lisans programında okumak için DGS’ye girdiği bilgisayar mühendisliğinin en düşük DGS puanı 252, en yüksek puanı ise 379’dur.

DGS Otomotiv Mühendisliği Taban Puanları

DGS Otomotiv Mühendisliği Taban Puanları

Otomotiv sektörünün gelişmesiyle DGS mühendislik taban puanları arasında merak edilen bölümlerden birisi de otomotiv mühendisliğidir. Bu bölümün minimum puanı 241, maksimum puanı 311’dir.

DGS Endüstri Mühendisliği Taban Puanları

DGS endüstri mühendisliği taban puanları üniversitenin türüne ve eğitim düzeyine göre farklılık gösterir. Bu mühendislik bölümünün en düşük puanı 242, en yüksek puanı ise 372’dir.

DGS Çevre Mühendisliği Taban Puanları

Çevre mühendisliğinin lisans bölümlerine geçmek isteyen adaylar için DGS aracılığıyla geçiş yapar. Bu bölümün minimum puanı 268, maksimum puanı ise 318’dir.

DGS Yazılım Mühendisliği Taban Puanları

Son zamanların oldukça popüler mühendislik bölümü olan yazılım mühendisliğidir. DGS mühendislik taban puanları arasında en çok merak edilen bölümlerden birisidir. Yazılım mühendisliğinin en düşük DGS puanı 256, en yüksek puanı ise 362’dir.

Sonuç

DGS mühendislik taban puanları her yıl değişiklik göstermektedir. Her sene düzenlenen bu sınav lisans programlarına geçiş yapmak isteyenler tarafından ilgi görür. Eğer bu yazımızı beğendiyseniz ve faydalı bulduysanız görülerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu